fbpx

Як упорядкувати зону відпочинку на вулиці, щоб вона радувала комфортом в будь-яку погоду? Звичайно, починати потрібно з меблів! Іноді буває так, що лавки відразу закріплюють на бічних стінках. Таке рішення часто можна побачити в компактних металевих і дерев'яних конструкціях. Тоді залишається тільки обрати стіл з урахуванням форми покрівлі, і меблювання альтанки завершено.

Але як бути, якщо ділянка дозволяє організувати вільну зону відпочинку, і ви хочете максимально упорядкувати її? Тоді знадобиться вибирати меблі з урахуванням стилістики і практичності. Не забувайте, що садові гарнітури повинні бути несприйнятливі до вологи і температурних перепадів. Ще одна важлива вимога - компактність і мобільність, але її слід враховувати тільки в тому випадку, якщо ви плануєте заносити меблі в будинок на зиму.

Вибір меблевих комплектів з урахуванням матеріалу

Найпопулярнішими матеріалами для садових альтанок в котеджах постійного проживання і на дачах вважаються:

  • Пластик. Найпростіший і в той же час варіативний матеріал. У цьому сегменті можна підібрати як недорогі крісла і круглі столи як в кафе на вуличних майданчиках, так і незвичайні сучасні варіанти, що імітують плетені меблі з ротанга.
  • Дерево і інші натуральні матеріали. Деревина виглядає грунтовно і традиційно, а вербова лоза і ротанг в плетених меблях - більш легкі і вишукані, але і більш примхливі у догляді матеріали (залишати їх на зиму на вулиці не варто);
  • Метал. Практичний, довговічний, не потребує відновлення захисного покриття на відміну від дерева, виглядає ефектно і статусно.

Пластикові меблі для альтанки

Іноді використовують ще й підручні матеріали: на дачі цілком підійдуть широкі пні, що залишилися після зрізки дерев або знайдені в лісі. А в своєму будинку можна зробити "монолітні" бетонні або цегляні меблі - широкі лавки і масивний стіл, які після виготовлення можна облицювати мозаїкою. Їх не доведеться заносити в будинок, проте знадобиться пошити спеціальні м'які чохли на сидіння.

Підбір меблів з урахуванням стилю

Вибір з урахуванням стилістики теж важливий. Найчастіше обирають або класичні моделі, або максимально природні, етнічні. Класика - це необроблені живі дошки і витіюваті візерунки кованого металу, що є сусідами з простими і лаконічними формами. При цьому строго слідувати стилістиці оформлення самого будинку, фасаду або вхідної групи не варто - зона відпочинку цілком може виділятися на їх фоні, бути своєрідним ландшафтним експериментом.

Які ще елементи благоустрою потрібні для альтанки?

Садові альтанки - це криті конструкції, але вони рідко виконуються з глухими стінами і практично ніколи не робляться заскленими. Адже вони призначені для відпочинку на свіжому повітрі! Але враховуйте, що сильна злива або докучливі комарі можуть порушити ваші плани навіть не дивлячись на наявність покрівлі. Щоб убезпечити себе і гостей від раптових опадів та сильного вітру, а також від комах, використовуйте м'які вікна. Це спеціальні штори з світлопрозорого ПВХ матеріалу. Вони згортаються в рулон, коли не потрібні, а в розгорнутому стані щільно прилягають до опорних стовпів або отвору.

ПВХ штори для альтанки захистять від дощу, вітру і комах

Крім такого оригінального захисту від опадів, ще буде потрібно освітлення. Якщо до альтанки не проведена електрика, то можна обійтися компактними світлодіодними лампами на акумуляторах. Тільки враховуйте, що будь-які лампи повинні бути з високим ступенем кліматичного захисту, тобто з вологонепроникним корпусом.

Ще один елемент благоустрою - барбекю або піч, але таке обладнання повинно передбачатися ще на етапі проекту. Помістити його в готову альтанку, швидше за все, не вийде.

Тепер ви зможете обрати меблі та інші елементи благоустрою альтанки без проблем!

М'які вікна і ПВХ штори будь-яких розмірів і кольорів для вашої альтанки, веранди, тераси або балкона. ПВХ завіси для складу або магазину. Штори з ПВХ для автомийки або складу. Маятникові двері для ресторанів і барів. Власне виробництво. Доставка по Україні.

Додаток для Google Play

Коротко про нас

Ми молода, але амбітна компанія з виробництва ПВХ штор. Працюємо на ринку України з 2014 року. Ми не чиїсь дилери, у нас своє виробництво, яке знаходиться в Києві. Ми працюємо тільки з європейськими матеріалами. Пайка ПВХ виконується швейцарським обладнанням фірми Leister.
Доставка штор здійснюється усіма доступними перевізниками, як по Києву, так і по всіх інших містах України, таким як: Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Львів, Кривий Ріг, Миколаїв, Маріуполь , Вінниця, Херсон, Полтава, Чернігів, Черкаси, Хмельницький, Чернівці, Житомир, Суми, Рівне, Івано-Франківськ, Кам'янське, Кропивницький, Тернопіль, Кременчук, Луцьк, Біла Церква, Краматорськ, Мелітополь, Ужгород, Слов'янськ, Нікополь, Бердянськ, Бровари, Павлоград, Сєвєродонецьк

НАШІ КОНТАКТИ

Адреса: Київ, вул. Васильківська, 28
Email: info@pvh-shtory.com.ua

Пн. - Пт.: 9:00 - 18:00
Субота: 10:00 - 17:00
Неділя: 10:00 - 17:00